SKRIV DEN ROMAN

 
»Bogen er et uovertruffent opslagsværk, som kan bruges af forfatterspirer såvel som etablerede forfattere.« lektørudtalelse fra biblioteksindkøbet, AUGUST 2023

SKRIV DEN ROMAN – fra Ååh til Aah er 424 sider stopfyldt med værktøjer og forklaringer – plus tips og erfaringer fra over 100 af verdens bedste forfatterkolleger. 

SAGT OM BOGEN

”Alt hvad en forfatter kan ønske sig: Præcis og klar gennemgang af selve håndværket, krydret med citater fra de stjerner, vi alle drømmer om at skrive som en dag.”

Lisa Holmfjord, forfatter, Gyldendal

”Nemt forståelig og SJOV. Perfekt til alle med en god historie i maven – også TV-tilrettelæggere, skulle jeg hilse at sige.”

Rikke Skov, redaktør, DRTV

“Bogen alle forfattere bør læse. Det samme bør deres redaktører.”

Claus Lund Rosenkilde, forlagschef, Palatium Books

”Dorthe Studsgarths kærlighed til skrivefaget smitter. Hendes viden og formidling er i top. Bogen er den ideelle skrivemakker.”

Birgitte Lorentzen, forfatter

”Der er tænkt på det hele, og hjertet er med.  Jeg er tanket op med lyst og inspiration til at skrive min næste bog.”

Monica Krog-Meyer, forfatter og journalist

”En guldgrube at slå op i
for alle os professionelle fortællere, uanset medie.”

Henrik Kristensen, manuskriptforfatter og filmfotograf

HVAD KAN DEN BOG?

SKRIV DEN ROMAN er en opslags- og opmuntringsbog til såvel begynderen som alle, der arbejder professionelt med romaner. Men også til enhver, der er nysgerrig på forfatterens arbejde. Du kan bruge den til at slå op i, bladre i, fordybe dig i – og som en slags skrivemakker under arbejdet med din roman. Her er redskaber til at skabe karakterer med dybde og plot med power. Bliv fx klogere på de virkemidler, som filmfolk, tv-selskaber og journalister bruger til at fange og fastholde publikum. Læs, hvordan man skriver thrillere, fantasy, feelgood, krimi, børneromaner og litterær fiktion, YA, romance og Sci-Fi. Og om dialog, woke, sex, klima og store, små og eget forlag – om plot, pace, pitch, payoff, serier og lydbøger.

Du får aha-oplevelser, skrivelyst og  insider-viden.

DORTHE STUDSGARTH er journalist, MA i retorik og forfatter til seks bøger, heraf to romaner. Har bl.a. instrueret dokumentar- og reklamefilm. Var med til at starte TV2 som en af de første værter på Nyhederne. Boede i London som TV2’s britiske korrespondent i en årrække, før hun blev ansat på bl.a. DR. Har været med til at vinde TVPrisen, Sprogprisen.dk og en International Emmy. Og så er hun bossen i bogboss.dk

DU FÅR:

Indkøbskurv