Dorthe Studsgarth

Forfatter til SKRIV DEN ROMAN og fem andre bøger, heraf to romaner. Er desuden bossen i bogboss.dk – med aktiviteter der tager udgangspunkt i bogen. Fx foredrag, rådgivning og workshops om at skrive fiktion og om storytelling for forfattere og virksomheder.

Har en  mastergrad i klassisk retorik og moderne kommunikation (MA) fra AU. Har arbejdet professionelt som journalist siden gymnasietiden.

Var med til at starte to tv-stationer som journalist: Kanal 2 i København og TV2 Danmark i Odense. Den ene af de to første værter på TV2 Nyhederne. Britisk korrespondent i London for TV2 Nyhederne  i begyndelsen af 1990’erne. I en årrække fastansat i DR-Dokumentar som instruktør af dokumentarfilm. Desuden  vært og tilrettelægger på Go’morgen Danmark på TV2 plus  instruktion af portræt- og andre udsendelser for DR og TV2. Researcher på historier til tv-serien Nikolaj og Julie, som vandt en International Emmy. Instruktør af reklamefilm og tilrettelæggelse af en pæn bunke aktualitets- og underholdningsprogrammer – et af dem, Maestro på DR1, vandt TVprisen i 2013. Modtog i 2017 Sprogprisen.dk. Holder kontor i indre by i Filmhuset sammen med bl.a. andre forfattere og filmfolk.

“I opslagsbogen SKRIV DEN ROMAN har jeg samlet al den viden, jeg selv har savnet – både da jeg skrev min første roman, og da jeg skrev min anden roman. Nu, hvor jeg skriver på min tredie roman, er bogen en slags rejsekammerat for mig. Jeg nyder at kunne slå op i den, mens jeg udvikler mine karakterer, og når jeg mangler inspiration – eller mod. Jeg har fx også brugt bogen, da jeg lavede min nye outline og åbning. For selvom man synes, man ved det hele, har man godt af sommetider at blive mindet om nogle af alle de muligheder, glæder og værktøjer, der findes indenfor skrivehåndværket.”

Dorthe Studsgarth Skrivekursus Skrivetips
Indkøbskurv