Dorthe Studsgarth:

Jeg er forfatter til SKRIV DEN ROMAN og fem andre bøger, heraf to romaner.  Det er også mig, der er bossen i bogboss.dk – med aktiviteter der tager udgangspunkt i bogen. Fx foredrag, rådgivning og workshops om at skrive fiktion og om storytelling for forfattere og virksomheder.

Jeg har skrevet præcis den bog, jeg selv har savnet, både da jeg skrev min første roman og da jeg skrev den næste. Den er allerede min rejsekammerat, nu hvor jeg er i gang med min tredie roman. Den er fx rar, at kune slå op i, når man udvikler sin karakter, man mangler inspiration, mod eller laver sin outline eller åbning. For selvom man synes, man ved det hele – kan man have godt af at blive mindet om metoderne i skrivehåndværket.

 

 

Jeg har arbejdet professionelt som journalist, siden jeg som 17-årig gymnasieelev begyndte at skrive indretningsartikler til magasinet Gør det selv.

Siden var jeg med til at starte to tv-stationer som journalist, Kanal 2 i København og TV2 i Odense. Jeg var en af de første værter på TV2 Nyhederne og flyttede senere til London, hvor jeg var britisk korrespondent for TV2 Nyhederne i begyndelsen af 1990’erne. I en årrække har jeg været fastansat i DR-Dokumentar med instruktion af dokumentarfilm. Jeg har også været vært og tilrettelægger på Go’morgen Danmark på TV2 og instrueret portræt- og andre udsendelser for DR og TV2. Jeg har researchet historier til tv-serien Nikolaj og Julie, som vandt en International Emmy, jeg har instrueret reklamefilm og været tilrettelægger på en pæn bunke aktualitets- og underholdningsprogrammer, et af dem, Maestro på DR1 vandt TVprisen i 2013. I 2017 modtog jeg Sprogprisen.dk. Jeg har en Mastergrad i klassisk retorik og moderne kommunikation (MA) fra AU. Jeg har kontor i indre by i Filmhuset, hvor vi er en etage med selvstændige, der lejer kontorer. Hvis du undrer dig over,  hvor mit hår er, så faldt det af for et par år siden. Jeg fik noget medicin, jeg ikke kunne tåle. Jeg er ok med det, det håber jeg også, at andre er.

BOSSEN TILBYDER

Har du brug for en workshop om at skrive til en gruppe nye eller erfarne forfattere  – rådgivning eller et skræddersyet foredrag om storytelling til din virksomhed – så kontakt bossen@bogboss.dk

Følg bogboss

Følg med på Facebook for seneste nyt

Indkøbskurv